IRAKLI ÖĞRENCİLERİMİZ BULUŞTU

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Uluslararası Öğrenciler Topluluğu ile Samsun Iraklı Öğrenci Derneği tarafından ‘Iraklı Öğrenci Buluşması’ düzenlendi.

Öğrenciler ve ailelerin katıldığı etkinliğe ilgi oldukça yoğundu.  Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Mustafa Al-Doori’nin ve Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu’nun açılış konuşmalarıyla devam etti. Ardından etkinlik şiir dinletisi, öğrencilerin OMÜ’deki etkinliklerini tanıtan video gösterimi, tiyatro performansı ve Türkçe ve Arapça şarkılar eşliğinde yaklaşık iki saat sürdü. Etkinlikte son olarak OMÜ’den mezun olan Iraklı Öğrencilere Birim Başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu, OMÜ SEM Müdürü Doç. Dr. Kemal Özkurt ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Olcay Bayraktar tarafından hediye takdimi gerçekleştirildi. Mezun öğrencilere yönelik hediyelerden birisi de ailelerinin video mesajlarının birleştirilmesiyle oluşturulan kısa filmdi. Iraklı öğrencilerin mezun arkadaşlarına yönelik bu sürprizi duygulu anların yaşanmasına sebep oldu. Mezun öğrenciler Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden aldıkları eğitimi hayatları boyunca unutamayacaklarının mesajını konuşmalarında verdiler.