Afganistan Büyükelçisi’nden Birimimize Ziyaret

Afganistan Ankara Büyükelçisi Sayın Amir Muhammed Ramin Afganistan uyruklu öğrencilerle bir araya gelmek ve görüşmek amacıyla üniversitemize bir ziyaret gerçekleştirdiler.  Afganistan öğrenci temsilcisi Safa Bek’in de eşlik ettiği ziyaret çerçevesinde, sayın Büyükelçi uluslararası ilişkiler birimimize de uğrayarak, Afganistan uyruklu öğrenciler hakkında bilgi aldılar. Ramin başta eğitim hayatları olmak üzere öğrencilerin gelecek beklentileri, nitelikli meslek sahibi olmaları ve Afganistan’ın geleceğinde etkin olabilmeleri amacıyla Büyükelçilik düzeyinde öğrencilerimize moral, tecrübe ve rehberlik desteği sunduklarını belirttiler. Uluslararası İlişkiler Birim başkanı Prof. Dr. Mustafa Said Kurşunoğlu OMÜ’de kayıtlı 570 Afganistan uyruklu öğrenci olduğunu, üniversite olarak Afganistan üniversiteleri ile de işbirliklerini her alanda artarak geliştirmeyi istediklerini belirterek, öğrencilerle bizzat büyükelçilerinin ilgilenmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Büyükelçilik düzeyinde öğrencilere doğrudan iletişim ve destek sunulması Afganistan uyruklu öğrenciler tarafından da memnuniyet ve ilgiyle karşılandı.