Yüzde On Kontenjan Dâhilinde Kabul Edilecek Uluslararası Öğrenciler İçin Senatonun Belirlediği Esaslar

OMÜ YÖS sınavına katılma şartıyla;

a) 2021-2022 kayıt yılı itibariyle Moritanya, Mali, Gabon, Çad, Kamerun, Nijer, Gine, Somali, Somaliland, Tanzanya, Afganistan ve Pakistan’ın ülke birincisi, ikincisi ve üçüncüsü bu kapsamda değerlendirilecektir. Bu madde tüm yerleştirme dönemi boyunca uygulanacaktır.

b) Adaylar için uluslararası sınavlar Bakalorya Fr.‘dan Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakülteleri için 12 ve üzeri diğer fakülteler için 10 ve üzeri not almış olma şartı aranacaktır. Bu sınav Afrika ülkelerinde yerel olarak uygulanmakta ve uluslararası olarak geçerli kabul edilmektedir.

c) Bakalorya In (International) da Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri için 33 ve üzeri ile 30 ve üzeri,

d) Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri için SAT “Evidence Based Reading and Writing” ve “Mathematics” puanları toplamı en az 1200 puan ve üzeri, diğerlerinde 1000 ve üzeri puan aranacaktır.

e) YÖS sınav sonuçları bu adayların başvuru puanlarına artı %10 olarak eklenecektir.

OMÜ YÖS sınavına katılmaksızın;

f) 2021-2022 döneminden itibaren geçerli olmak kaydı ile Endonezya’dan üniversiteye direkt girişte geçerli olan ulusal başarı belirleme sınavı (SBMPTN) ile yerleştikleri programı belgelendirenler üst paragraftaki sınavlardan ve YÖS sınavına girmekten muaf olarak bu haktan yararlanabileceklerdir.

g) 2021 2022 eğitim öğretim yılına mahsus olarak pandemi nedeni ile OMÜ-YÖS sınavının iptal edildiği Endonezya, Tayvan, Malezya, Katar, Suudi Arabistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova, Makedonya, Senegal, Kuzey Makedonya, Yunanistan ve Etiyopya’dan gelen müracaat eden adaylarda OMÜ-YÖS sınavına girmiş olmak şartı aranmayacaktır. Bu ülkelerden Bakalorya SAT ve GCA-L sınavlarından asgari belirlenen ve üzeri not almak gerekecektir.

h) Üniversitemiz tarafından kabul gören diğer üniversitelerin Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavları (YÖS) ile başvuru, yedek kontenjanlarda değerlendirilecek olup, söz konusu %10’luk kontenjan bu adaylar için kullanılmayacaktır.

i) Yerleştirmelerde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kabul Yönergesinin 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen %20 ülke kotası uygulaması geçerli olup % 10’luk kontenjan için istisna tutulmayacaktır.