Menü

Yeme İçme

Samsun denilince akla ilk gelen Samsun pidesidir. Samsun'un merkezi dahil bir çok ilçesinde pidenin her çeşidini tadabilirsiniz. Samsun'a gelip pide yemeden dönmeyin.

Samsun'un vazgeçilmeyen lezzetleri arasında döner de vardır. Lezzetiyle ün salmış restaurant ve lokantalarda mutlaka döner yemelisiniz.

Samsun'un beslenme biçiminde mısır, lahana ve kuru fasulye ağırlık kazanmaktadır. Etli, pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır. Kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanları geleneksel beslenmede önemli bir yer tutar. Lorgon, Kırçan, Kaldırayak, Madımak, Nünük gibi bitkilerden kavurma ya da çorba yapılır.

Yöreye ait yemekler arasında Tir (Kaz Yufkası), Yer Pancarı (Yazı Pancarı), Mısır Çorbası, Yoğurtlu Çorba, Mercimekli Bulgur Pilavı, Keşkek, Karalahana Çorbası, Hamsili Ekmek, Hamsili Pilav (İli Pilav) ve Kocakarı Gerdanı (Burma) sayılabilir.