Menü


Japon ziyaretçileri

17 Nisan’da Japonya ve Türkiye arasında gelecekte oluşabilecek işbirliği ihtimallerini tartışmak üzere Fujii Corporation Co., Ltd Müdürü Sayın Daisuke Fujii ve İhracat Müdürü Sayın Hideo Kikuchi’yı üniversitemizde ağırladık.

Fujii Corporation, şu anda Karadeniz Bölgesi’nde Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) tarafından finanse edilen “Türkiye’nin Kırsal Batı Alanlarında Bulunan Tarımsal Amaçlı Kooperatiflere Orkide için Japon Teknolojilerinin ve Alan Yönetimi Makinelerinin Yaygınlaştırılması için Özel Sektör ile Doğrulama Anketi” ( Verification Survey with the Private Sector for Disseminating Japanese Technologies for Orchard and Field Management Machines to Agricultural Cooperatives in Eastern Rural Area of Turkey) adlı bir projeyi yürütüyor. http://arastirma.tarim.gov.tr/ktae/Haber/77/Enstitumuz-Ile-Jica-_-Fujii-Corp-Isbirligi-Projesi

Toplantılar Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan KIZILKAYA tarafından organize edildi. Toplantılarda 3 Japon üniversitesi ile gelecekte kurulabilecek kurumsal işbirlikleri tartışıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet KURAN ile yapılan toplantı sırasında Sayın Fujii Nagaoka Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı tarafından sunulan işbirliği protokolünü sundular.

Sayın Fujii, arzularının yalnızca ticaret geliştirme değil aynı zamanda yakın gelecekte öğrenci ve üniversite personeli hareketliliği için fırsatlar yaratmak için üniversite işbirliğini destekleyerek iki ülke arasında daha yakın işbirlikleri kurmak olduğunu belirtti.

Toplantılar verimli sonuçlar ile tamamlandı.